skip to Main Content
Bestyrelsen
  • Anne Holm-Jensen Peyk – formand
  • Bogusia Gauden – Næstformand
  • Ann Crosset
  • Philip Maury
  • Iben Hutzelsider

ANNE HOLM-JENSEN PEYK – Formand
Anne er uddannet som balletdanser på John Cranko Schule, Stuttgart, Tyskland og er Cand.Mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. I løbet af sin karriere som danser og instruktør har Anne har arbejdet med bl.a. Ballett Chemnitz, Tivoli Ballet Teater, Den Kgl. Ballet, American Ballet Theater, Finnish National Ballet og Hamburg Ballet. I de 13 år Anne var fast instruktør og lærer i Den Kgl. Ballet samarbejdede hun med mange koreografer som bl.a. Alexei Ratmansky, Sidi Larbi Cherkaoui, John Neumeier, Tim Rushton, Christopher Wheeldon, og Wayne McGregor. Anne var med til at stifte Dance Science Denmark, en forening målrettet formidling af viden om sundhed, træning, skadesbehandling og – forebyggelse for dansere. I dag er Anne kunstnerisk leder på Tivoli Balletskole samt gæsteinstruktør i Den Kongelige Ballet og international gæsteunderviser. Som anerkendelse for sit arbejde har Anne modtaget Henny Sophie Clausen og møbelarkitekt Axel Clausens Fonds hæderslegat, Instruktørprisen 2014 – Den Kongelige Ballet, Balletmester Albert Gaubiers Legat og Vibeke Rørvig Fondens Hæderslegat.

BOGUSIA GAUDEN – Næstformand
Bogusia er uddannet som balletdanser på Den Statslige Balletskole i Gdansk, Polen og som balletpædagog og koreograf på Det Russiske Institut for Teaterkunst GITIS i Moskva. I 1995 grundlagde Bogusia Danseakademi City Ballet i Odense. Hendes engagement i formidling af ballet til et bredt publikum har ledt hende til at skabe mange projekter med ballet og børn og unge som omdrejningspunkt. Lokalt har hun bl. a. samarbejdet med Odense Blomsterfestival og HC Andersen Festivalen, mens hun som del af International Young Dancers Festival, både har været vært for festivalen i Odense, ligesom hun og Danseakademi City Ballet har deltaget i fejringer i USA, Mexico, Tyskland, Polen, Frankrig og Peru. Bogusia er en respekteret lærer både i Danmark og internationalt. Udover Den Kgl. Balletskole i Odense, Gerlev Idrætshøjskole og Danselinjen på Oure har Bogusia gæsteundervist blandt andet i Polen, Tyskland og USA.

ANN Crosset – Bestyrelsesmedlem
Prisvindende danser, koreograf og kunstnerisk leder uddannet fra Juilliard School, New York. Ann har skabt over 100 værker til dans, teater, film og opera i Danmark, Sverige og Tyskland. Hendes scenekarriere, der spænder over 40 år, begyndte i Ohio, USA på Myrl Laurence Ballet Studio og Cincinnati Contemporary Dance Theater. Siden har hun optrådt i Europe, Sydafrika, og Grønland med produktioner som “The Future May …” i samarbejde med Robyn Orlin (Sydafrika) og “Search:Hamlet” af Ong Keng Sen (Singapore). Ann er medstifter af Uppercut Danseteater og grundlægger af Kompagni B/ Den kgl. Balletskoles ungdomskompagni.  Derudover har hun udviklet programmer for Den Danske Scenekunstskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Oure Idrætsskoler og Operaakademiet på Det Kongelige Teater. Hendes kulturpolitiske arbejde omfatter medlemskab af Statens Teaterråd og bestyrelsesmedlem på Århus Teater. Hendes karriere er senest blevet hædret af Phi Beta Performance Arts Fraternity, USA i 2021.

Ann blev i 2018 udnævnt til Ridder af Dannebrog for sit bidrag til dans i Danmark.

IBEN HUTZELSIDER – Bestyrelsesmedlem
Iben begyndte at danse ballet på Jysk Ballet Akademi hos Kgl. Solodansere Ruth og Verner Andersen i en alder af 8 år. I 1978 drog hun til England for at uddanne sig som danser på The Arts Educational School, London. Hun etablerede sig som alsidig professionel danser med hovedsæde i London i perioden 1981 – 1987 med engagementer indenfor ballet, moderne, musical og TV.

Iben er uddannet balletlærer fra Royal Academy of Dance (RAD), London og grundlagde i 2006 Balletakademiet, Århus, som bl.a. tilbyder balleteksamener for eleverne gennem RAD.  Skolen blev i 2009 udpeget som talentcenter for Det Kongelige Teaters Balletskole og varetager således talentudvikling af elever på 1.-6. klassetrin. Efter 6. klasse tilbydes de mest talentfulde elever overflytning til Det Kongelige Teaters Balletskole i København og en plads på Dr. Margrethe Kollegiet, der ligger dør om dør med skolen på Kgs. Nytorv.​ Udover samarbejdet med Det Kongelige Teaters Balletskole er Balletakademiet del af ESAA (Elite Sport Akademi Århus), hvor skolen varetager balletundervisningen af dansere på eliteniveau.

PHILIP MAURY – Bestyrelsesmedlem
Boligadvokat Philip Maury har siden han var ganske lille nydt ballet; fraset en kort bemærkning som standarddanser, har det imidlertid altid været som publikum og ikke udøvende kunstner.

Siden 2018 har han stået for uddelingen af et lille balletlegat og hjulpet med at foranledige kontakt mellem endnu ikke ’opdagede’ dansere og kompagnier. Tillige søger han at støtte mindre balletfestivaler til at få kontakt til internationale kendte koreografer.

Philip Maury er blandt andet bestyrelsesmedlem af bestyrelsen for Copenhagen International Choreography Competition.

DEN
DANSKE
BALLETPRIS
2024

Den Danske Balletpris

4. - 5. maj 2024

Der er lukket for tilmelding!

Odense Koncerthus

Claus Berg Gade 9
5000 Odense

Støttet af:

Odense Kommune

PRIX DU NORD

19. januar 2025

Tilmelding fra 1. nov. - 20. dec. 2024

København

Balletsalen, Søndre Campus,
Københavns Universitet, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Karen Blixens Vej 1, Lokale 21.3., 2300 København

I samarbejde med:

Back To Top