skip to Main Content

AGNES ROSENDAHL
Agnes er uddannet ved Den Kongelige Svenske Balletskole (Stockholm) og Det Kongelige Teaters Balletskole (København). I dag er Agnes danser i Den Kongelige Ballet. I løbet af sin studietid har hun deltaget i sommerskoler på bl.a. Palucca Hochschule für Tanz, (Dresden), Royal Ballet School (London) og Pariseroperaens Balletskole (Paris).

I Den Kongelige Ballet har Agnes prøvet kræfter med både August Bournonville (Sylfiden og Pas de Sept fra Et Folkesagn), George Balanchine (Nøddeknækkeren), John Neumeier (Mahler 3. Symfoni og Romeo og Julie) samt koreografer som Sharon Eyal (Bedroom Folk) og Gregory Dean (Askepot og De Glemte Børn)

Agnes har selv deltaget i flere konkurrencer, bl.a. Prix du Nord, hvor hun i 2016 vandt 3. plads og i 2017 vandt 1. plads i juniorkategorien og i Concours de Grasse (Frankrig) i 2016, hvor hun vandt 1. plads.

”Dans for mig er som et livseliksir – det giver mig mulighed for at komme i kontakt med min inderste kerne og samtidig udfordrer det mig fysisk og mentalt. Det er noget jeg ikke kan være foruden”

DEN
DANSKE
BALLETPRIS
2024

PRIX DU NORD

21. januar 2024

København
Balletsalen, Søndre Campus, Københavns Universitet
Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Karen Blixens Vej 1, Lokale 21.3.
2300 København S
Tilmelding fra 1. november til 21. december.

Den Danske Balletpris

4.-5. maj 2024

Odense Koncerthus
Claus Berg Gade 9
5000 Odense

Tilmelding fra d. 2 januar - 6 april.

Back To Top