skip to Main Content

CAROLINE CAVALLO
Tidligere hoveddanser for Den Kongelige Ballet, Caroline Cavallo er født i USA i 1969 i Marietta, Georgia og uddannet på Atlanta School of Ballet og School of American Ballet i New York. Cavallo blev engageret af Atlanta Ballet under ledelse af Bobby Barnett, hvor hun som 15-årig dansede rollen som Sukkerfeen i Nøddeknækkeren og senere Julie i Romeo og Julie.

I 1989 kom hun til Den Kongelige Ballet, hvor hun i 1992 blev udnævnt til solist og i 1997 som Kgl. Solodanser. Caroline Cavallo har danset en række hovedroller med Den Kongelige Ballet, herunder Tatiana i Onegin, Palmyra i Abdallah, Blomsterfeen og Prinsessen i Nøddeknækkeren, titelrollerne i Romeo og Julie, La Sylphide, Giselle, Manon og The Merry Widow, Aurora i Tornerose, Kitri i Don Quixote, Teresina i Napoli, Odette/Odile i Svanesøen, Hilda i A Folk Tale og Psyke i Amor og Psyche, og yderligere solistroller i Stepping Stones, Corsaire Pas de Trois, Ballads Enclosed, Grass, Zakovski, The Wish, Return to a Strange Land, Symfoni i C, Serenade og Etudes. Caroline Cavallo er blevet tildelt Spies Fondens Legat, Albert Gaubier Legatet, Den Kongelige Ballets Hæderslegat og den prestigefyldte Bournonville Award.

I 2010 blev hun tildelt Reumertprisen for årets danser. I dag underviser Caroline på Ballet Akademiet i Aarhus – Talentcenter for Den Kongelige Danske Balletskole og Elite Sport Akademi Aarhus kendt som ESAA.

DEN
DANSKE
BALLETPRIS
2024

Den Danske Balletpris

4. - 5. maj 2024

Der er lukket for tilmelding!

Odense Koncerthus

Claus Berg Gade 9
5000 Odense

Støttet af:

Odense Kommune

PRIX DU NORD

19. januar 2025

Tilmelding fra 1. nov. - 20. dec. 2024

København

Balletsalen, Søndre Campus,
Københavns Universitet, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Karen Blixens Vej 1, Lokale 21.3., 2300 København

I samarbejde med:

Back To Top