skip to Main Content

CAROLINE CAVALLO
Tidligere hoveddanser for Den Kongelige Ballet, Caroline Cavallo er født i USA i 1969 i Marietta, Georgia og uddannet på Atlanta School of Ballet og School of American Ballet i New York. Cavallo blev engageret af Atlanta Ballet under ledelse af Bobby Barnett, hvor hun som 15-årig dansede rollen som Sukkerfeen i Nøddeknækkeren og senere Julie i Romeo og Julie.

I 1989 kom hun til Den Kongelige Ballet, hvor hun i 1992 blev udnævnt til solist og i 1997 som Kgl. Solodanser. Caroline Cavallo har danset en række hovedroller med Den Kongelige Ballet, herunder Tatiana i Onegin, Palmyra i Abdallah, Blomsterfeen og Prinsessen i Nøddeknækkeren, titelrollerne i Romeo og Julie, La Sylphide, Giselle, Manon og The Merry Widow, Aurora i Tornerose, Kitri i Don Quixote, Teresina i Napoli, Odette/Odile i Svanesøen, Hilda i A Folk Tale og Psyke i Amor og Psyche, og yderligere solistroller i Stepping Stones, Corsaire Pas de Trois, Ballads Enclosed, Grass, Zakovski, The Wish, Return to a Strange Land, Symfoni i C, Serenade og Etudes. Caroline Cavallo er blevet tildelt Spies Fondens Legat, Albert Gaubier Legatet, Den Kongelige Ballets Hæderslegat og den prestigefyldte Bournonville Award.

I 2010 blev hun tildelt Reumertprisen for årets danser. I dag underviser Caroline på Ballet Akademiet i Aarhus – Talentcenter for Den Kongelige Danske Balletskole og Elite Sport Akademi Aarhus kendt som ESAA.

DEN
DANSKE
BALLETPRIS
2024

PRIX DU NORD

21. januar 2024

København
Balletsalen, Søndre Campus, Københavns Universitet
Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Karen Blixens Vej 1, Lokale 21.3.
2300 København S
Tilmelding fra 1. november til 21. december.

Den Danske Balletpris

4.-5. maj 2024

Odense Koncerthus
Claus Berg Gade 9
5000 Odense

Tilmelding fra d. 2 januar - 6 april.

Back To Top